Jak vybrat brandy?

Ikonická lékárenská láhev černé barvy s bílou etiketou a neméně ikonický obsah. Skotský Hendrick's gin si na baru ani ve sklence nespletete. Jaký je ale příběh značky? A jak se tenhle unikátní gin vyrábí? To vám prozradíme v následujícím článku.

Tetička Janie a zrození značky Hendrick's 

Gin Hendrick’s vznikl vlastně docela nedávno – ve Skotsku se začal vyrábět až v roce 1999. V USA se jeho typická láhev objevila na pultech o rok později, na Britský trh vstoupil v roce 2003 a od té chvíle si razil cestu i do dalších evropských zemí.

Celý příběh se odehrál asi takto: Jednoho letního odpoledne se whisky master blender David Stewart setkal s paní Janet Sheed Roberts, o které se někdy také mluví jako o tetičce Janie. Tetička Janie byla nejen nejstarší ženou ve Skotsku (zemřela v roce 2012 ve 110 letech), ale také vnučkou slavného palírníka Williama Granta, který stál třeba za zrodem značky Glenfiddich. Právě po něm se jmenuje destilerie, kde David pracuje a kde vzniká i gin Hendrick’s.

Toho odpoledne se David ocitl v Janetině zahradě plné růží a posvačil tam populární anglický sendvič s okurkami. Legenda praví, že David během své svačiny v zahradě popíjel také gin. A právě kombinace ginu, okurky a vůně růží ho tak uhranula, že přišel na myšlenku vyrábět kvalitní gin, který by všechny tři prvky propojil. 

Protože je David Stewart uznávaným whisky blenderem, nechtěl své jméno spojovat s jiným destilátem. Proto nový gin pojmenoval po sympatickém zahradníkovi, který se staral o růže a další květiny tetičky Janie, Hendrickovi.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení