Navrátilova slivovica 50%

4 hodnocení

Tajemství skvělé chuti je schované v rodinné tradici, preciznosti a zkušenosti. Dnes již 5. generace pálí tuto delikátní slivovici.

Dostupnost Skladem
Kód: 503
799 Kč
Navrátilova slivovica 50%
4 hodnocení
Navrátilova slivovica 50%
Tip
5,0 4 hodnocení

To je příběh, který se píše už 99 let, 5 generací v malé rodinné pálenici ve Zlíně.

Celou dobu se tady pálí pěstitelům, kteří si dovezou své ovoce a Navrátilovi jim slivovicu vypálí. Právě na jejich popud a pobízení dalších hoteliérů, majitelů firem se rozhodli dát jejich slivovicu po 94 letech zkušeností do prodeje, první ročník Slivovice byl 2016 Navrátilovi mají pár unikátů. Jako třeba to, že od roku 1922 velí pálenici jen jedno příjmení: Navrátil.

Ano, z otce na syna si toto řemeslo předávají už téměř sto let. V pálenici se pálí každou sezónu. Ani jedna nebyla vynechána, přes všechny režimy, světovou válku, změnu státních hranic. Pořád tam pálila jedna rodina - ta Navrátilova. Drží se tradice a slivovicu vyrábí tak, jak to dělali jejich předci. Nechtějí vymýšlet nové receptury a postupy. Chtějí uchovat to, co je naučili jejich otcové. Postup výroby je výjimečný - destilační zařízení a kotle jsou v pálenici desítky let, topí se dřevem.

Navrátilovu slivovicu si jen tak lehce nekoupíte - záměrně není v žádné obchodě, velkoobchodě. Pouze u Navrátilů ve Zlíně, dvou distributorů a na tomto jediném e-shopu, který má pro každý rok vyčleněno jen pár lahví.

Tak na zdraví!

Doplňkové parametry

Kategorie: Slivovice
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 50%
Země původu: Česká republika

Exklusivní slivovica

Příběh Návrátilovi slivovice se začal psát už před téměř 100 lety. V roce 1922, kdy pálenici založil František Navrátil. Od té doby se řemeslo dědí z otce na syna. Dnes pracuje v palírně čvrtá a pátá generace Navrátilů. Šestá generace pomalu dorůstá, aby za 20 či 30 let převzala otěže rodinného podniku.

Navrátilova pálenica je rodinná nejen svou historií. Rodinný charakter dokládá i velikost a produkce pálenice. Každý rok vznikne zhruba 4000 lahví. Po láhvích se obvykle jen zapráší. Rozeberou je nejlepší restaurace, bary a teď i my.