Ullersdorf Altvater 45%

Neohodnoceno

Originální bylinný likér z Jesenických hor, který si vás získá. 

Dostupnost Skladem
Kód: 969
459 Kč
Ullersdorf Altvater 45%
Neohodnoceno

Bylinný likér Altvater je zosobněním jesenických hor. Sladký a 45 % silný nápoj na Jeseníky odkazuje svým názvem (Altvater je německá obdoba názvu Praděd – nejvyšší hory Jeseníků) a použitím zdejšími Němci hojně pěstovaných bylin, např. anděliky. Altvater začala vyrábět firma Siegfried Gessler z Krnova již v roce 1878.

Pro svoji kvalitu, osobitou chuť a vůni se mu dostalo nejen světové proslulosti, ale především hojné nápodoby ze strany konkurence. Jeho originální receptura byla nalezena v archivu firmy Gessler a obnovena včetně dnes u žaludečních likérů málo užívané poměrně vysoké lihovitosti. Zlatavý nápoj s emblémem dobrého ducha Jeseníků si vás svými ryzími vlastnostmi utvářenými po více jak sto let zcela získá.

Doplňkové parametry

Kategorie: Likéry
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 45%
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Používáme ověření věku Adulto