Ullersdorf Altvater 45%

Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Originální bylinný likér z Jesenických hor, který si vás získá. 

Dostupnost Skladem
Kód: 969
399 Kč
Ullersdorf Altvater 45%
Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Bylinný likér Altvater je zosobněním jesenických hor. Sladký a 45 % silný nápoj na Jeseníky odkazuje svým názvem (Altvater je německá obdoba názvu Praděd – nejvyšší hory Jeseníků) a použitím zdejšími Němci hojně pěstovaných bylin, např. anděliky. Altvater začala vyrábět firma Siegfried Gessler z Krnova již v roce 1878.

Pro svoji kvalitu, osobitou chuť a vůni se mu dostalo nejen světové proslulosti, ale především hojné nápodoby ze strany konkurence. Jeho originální receptura byla nalezena v archivu firmy Gessler a obnovena včetně dnes u žaludečních likérů málo užívané poměrně vysoké lihovitosti. Zlatavý nápoj s emblémem dobrého ducha Jeseníků si vás svými ryzími vlastnostmi utvářenými po více jak sto let zcela získá.

Doplňkové parametry

Kategorie: Likéry
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 45%
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení