Ullersdorf Kmínka 35%

Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Tradiční český likér Kmínka je velmi aromatický s anýzovou dochutí.

Dostupnost Skladem
Kód: 971
339 Kč
Ullersdorf Kmínka 35%
Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Tradiční český kmínový likér je vyrobený z velmi aromatické ozimé odrůdy kmínu Aprim®, vyšlechtěné šumperským výzkumným ústavem Agritec, která se vyznačuje velmi vysokým obsahem kmínových silic, především karvolu. Díky tomu je kmínka Likérky Ullersdorf silně aromatická, doplněná anýzovou dochutí. 35 % silný likér se tradičně vyráběl velmi sladký. V závislosti na současných trendech jsme slazení přizpůsobili na dnes přijatelnou úroveň.

Kmínka je digestivum, které vzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávení a snižuje plynatost. Likér z kmínu představuje návrat již prakticky zaniklého nápoje do vkusu moderní doby, což svědčí o jeho nepopiratelných kvalitách a účincích.

Doplňkové parametry

Kategorie: Likéry
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 35%
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení