Ullersdorf Kmínka 35%

Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Tradiční český likér Kmínka je velmi aromatický s anýzovou dochutí.

Dostupnost Skladem
Kód: 971
339 Kč
Ullersdorf Kmínka 35%
Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Tradiční český kmínový likér je vyrobený z velmi aromatické ozimé odrůdy kmínu Aprim®, vyšlechtěné šumperským výzkumným ústavem Agritec, která se vyznačuje velmi vysokým obsahem kmínových silic, především karvolu. Díky tomu je kmínka Likérky Ullersdorf silně aromatická, doplněná anýzovou dochutí. 35 % silný likér se tradičně vyráběl velmi sladký. V závislosti na současných trendech jsme slazení přizpůsobili na dnes přijatelnou úroveň.

Kmínka je digestivum, které vzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávení a snižuje plynatost. Likér z kmínu představuje návrat již prakticky zaniklého nápoje do vkusu moderní doby, což svědčí o jeho nepopiratelných kvalitách a účincích.

Doplňkové parametry

Kategorie: Likéry
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 35%
Země původu: Česká republika

V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.