Ullersdorf Jeřabinka 45%

Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Jemná chuť jeřabin s typickou tříslovou chutí. To musíte ochutnat!

Dostupnost Skladem
Kód: 968
499 Kč
Ullersdorf Jeřabinka 45%
Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Snad žádné ovoce nemá takový vztah k jesenickým horám jako jeřabina. Ovoce zde hojně rostoucí, tradičně užívané k nejrůznějším účelům a nazývané také „horskými rozinkami“ bylo v minulosti hojně používáno také k výrobě alkoholických nápojů.

Jeřabinka je průtahový destilát, tedy něco mezi likérem a pálenkou. Jelikož jeřabiny špatně kvasí, luhují se plody v lihu a poté se směs destiluje. Jeřabinka se vyznačuje výraznou jemností, jeřabinovou vůní a typickou tříslovou chutí. Tyto výjimečné vlastnosti naplno vynikají v osvědčené lihovitosti 45 %.

Doušek jesenické jeřabinky navozuje vůni pod- zimních Jeseníků s horskými porosty je-řabin a trsy červených plodů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 45%
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení