Ullersdorf Jeřabinka 45%

Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Jemná chuť jeřabin s typickou tříslovou chutí. To musíte ochutnat!

Dostupnost Skladem
Kód: 968
499 Kč
Ullersdorf Jeřabinka 45%
Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Snad žádné ovoce nemá takový vztah k jesenickým horám jako jeřabina. Ovoce zde hojně rostoucí, tradičně užívané k nejrůznějším účelům a nazývané také „horskými rozinkami“ bylo v minulosti hojně používáno také k výrobě alkoholických nápojů.

Jeřabinka je průtahový destilát, tedy něco mezi likérem a pálenkou. Jelikož jeřabiny špatně kvasí, luhují se plody v lihu a poté se směs destiluje. Jeřabinka se vyznačuje výraznou jemností, jeřabinovou vůní a typickou tříslovou chutí. Tyto výjimečné vlastnosti naplno vynikají v osvědčené lihovitosti 45 %.

Doušek jesenické jeřabinky navozuje vůni pod- zimních Jeseníků s horskými porosty je-řabin a trsy červených plodů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 45%
Země původu: Česká republika

V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.