Ullersdorf Jablečná Brandy 7 let - 45%

Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Ušlechtilá brandy zrající v dubových sudech. Číslované lahve, kterých se vyrobilo pouze 600 kusů!

Dostupnost Skladem
Kód: 965
899 Kč
Ullersdorf Jablečná Brandy 7 let - 45%
Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Jedná se o druh brandy, která se vyrábí skladováním a úpravou jablečného destilátu. Na rozdíl od francouzského příbuzného se naše Jesenická jablečná brandy vyrábí jednokotlovou destilací zkvašených jablek místních odrůd. Je skladována v současné šarži pět let v dubových sudech po likérovém víně Madeira a upraven macerací nepatrného množství koření.

Výsledný produkt má pak typickou tmavě zlatou barvu, bohaté jablečné aroma s dochutí jader a vanilky. Na rozdíl od francouzských výrobků má Jesenická jablečná brandy lihovitost 45 %. Od roku 2014 je každoročně upravena a uskladněna várka jablečné pálenky, z níž se po třech letech stane postupným zráním a přeměnou chutí prvotřídní calvados.

Od roku 2016 se mohou zákazníci každoročně těšit na 600 lahví tohoto lahodného nápoje. Od roku 2020 je k dispozici Jesenická jablečná brandy pětiletá.

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 45%
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení