Ullersdorf Schonberg 35%

Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Aromatický likér s bohatou chutí a vůní. 

Dostupnost Skladem
Kód: 973
349 Kč
Ullersdorf Schonberg 35%
Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Velmi aromatický sladký likér bohaté vůně a chuti je vyroben ze směsi patnácti vybraných druhů bylin a koření. Receptura je inspirovaná legendárním francouzským likérem Bénédictine, jedním z nejstarších likérů na světě. Likér o lihovitosti 35 % se vyznačuje zvláštní jemností a barevností chutí.

Sladký digestivní likér se silným citronovým nádechem, doprovázeným kořenitou mírně nahořklou chutí se řadí do skupiny tzv. klášterních likérů. Pojmenován byl německým názvem města Šumperka, tedy Schönberg právě proto, že ve zdech tohoto města v podhůří Jeseníků se nacházel až do konce 18. století velký dominikánský klášter.

Doplňkové parametry

Kategorie: Likéry
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 35%
Země původu: Česká republika

V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.