Ullersdorf Zlatá Hruškovice 48%

Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf

Koňakové tóny v chuti i vůni s nasládlým hruškovým aromatem.

Dostupnost Skladem
Kód: 976
899 Kč
Ullersdorf Zlatá Hruškovice 48%
Neohodnoceno
Značka: Ullersdorf
zlata hruskovice cognac
Tip

Hruškovice z odrůdy Williamsova máslovka je díky nezaměnitelnému aromatu a výrazné hruškové chuti jednou z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Tyto vlastnosti jsou natolik vyjímečné, že je velmi složité je ještě vylepšit a posílit. Nám se to však myslím podařilo. Aby nebylo zastřeno nebo překryto jedinečné aroma této skvostné hruškovice, byly ke zrání použity sudy po koňaku a doba ležení byla oproti jiným ovocným destilátům zrkácena na jeden rok.

Výsledkem je světle zlatavý destilát o lihovitosti 48 % s intenzivním nasládlým hruškovým aroma. Koňakové tóny v chuti i vůni podpořily a zvýraznily žádoucí vlastnosti. Přes obavy je i tento destilát z naší produkce zrající v sudech lepší a rafinovanější než "bílý" originál. I zde však platí pravidlo - ne každý sud se hodí ke každé pálence.

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 48%
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení