Anton Kaapl
Anton Kaapl s láskou připravuje zcela výjimečné a jemné destiláty.
Vychází z originálních rodinných receptur, které spolu s moderní technologií neustále doplňuje o nové poznatky. Svou práci mají rádi a chtějí, aby jejich výsledky byly co nejlepší. A tak celý proces, od výběru a zpracování ovoce přes kvašení, destilaci, zrání, lahvování až po balení destilátů do dárkových krabiček, prochází jejich vlastníma rukama.
Nevyrábí nic syntetického a uměle dochucovaného. Jde pouze o přírodní alkohol ředěný demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve.
Lihovarnické zkušenosti zužitkovali v březnu 2019 na evropské soutěži destilátů Das goldene Stamperl 2019 v rakouském Wieselburgu, kde jejich Višňovice 47% získala zlatou medaili a Slivovice 47% medaili bronzovou.
O rok později, v březnu 2020, získali ještě stříbrnou medaili za jejich Bierbrand 47%.
"Asi největším úspěchem je pro nás bronzová medaile za Višňovici 47% ze světové soutěže Destillata, kde se nám v mezinárodní konkurenci podařilo uspět jako jedinému zástupci z České republiky."
říká jednatel lihovaru, Ing. Michal Kápl
Stránka 1 z 3 - 25 položek celkem